Doorgaan naar artikel

Land van Glas wint brons, Gouden Greep voor NRC

Tuinbouwboek Land van Glas van Koen van Wijk is bekroond als derde beste productie in de agrarische journalistiek. Goud was er voor het NRC, zilver voor Boerderij.

Koen van Wijk beschrijft in Land van Glas de lotgevallen van tuinbouwfamilie Moerman in de B-Driehoek, en parallel aan die familiekroniek ook de ontwikkeling van de Nederlandse glastuinbouw tot wereldleider op het gebied van intensieve groenteteelt. De Bronzen Greep is de derde plek bij de jaarlijkse prijsuitreiking door de NVLJ, Nederlandse Vereniging van Land- en Tuinbouwjournalistiek.

Lees verder onder de foto

Hoofdpersoon Bram Moerman links op een foto in de kas van zijn vader circa 1916. - Foto: Land van Glas

Hoofdpersoon Bram Moerman links op een foto in de kas van zijn vader circa 1916. – Foto: Land van Glas

Boerderij pakt zilver

De Haagse redactie van weekblad Boerderij en Groenten & Fruit won de Zilveren Greep. Jan Braakman en Mariska Vermaas maakten indruk met hun multimediale productie rondom de verkiezingen voor de Tweede Kamer begin 2017. Een project met nieuws, interviews, video’s, een online stemhulp en een dossier, gebruik makend van alle mogelijkheden van magazine én website boerderij.nl. De jury vond het vernieuwend en verfrissend.

Goud voor Het Mestcomplot

De Gouden Greep ging naar Joep Dohmen en Esther Rosenberg van NRC, met hun artikel ‘Het Mestcomplot’, over grootschalige mestfraude door boeren, transporteurs, mestverwerkers en handelaren in Brabant en Limburg. De jury hierover: “Het is puike journalistiek. Over een zwarte zijde van de sector die de samenleving doorgaans niet ziet.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin