Doorgaan naar artikel

Komkommerteler en columnist Willem Doorn overleden

Willem Doorn op zijn bedrijf in Heerde.- foto: Ronald Hissink

Willem Doorn op zijn bedrijf in Heerde.- foto: Ronald Hissink

Komkommerteler Willem Doorn is vorige week na een kort ziekbed overleden. Doorn was tevens een van de vaste columnisten van Groenten & Fruit,

“In deze nieuwe wereld zal er wel het een en ander gaan veranderen. Maar wij hebben in ieder geval in de eerste week van januari toch weer gewoon komkommers geplant en hopen de tweede week van februari weer komkommers te hebben. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen.” Zo schreef Willem Doorn in zijn laatste column voor Groenten & Fruit. Op dat moment wist hij nog niet hoe ernstig zijn klachten aan de keel zouden uitpakken.

Ongezouten mening

Die nieuwe wereld, daarmee doelde hij op de geopolitieke dreigingen die de tuinbouw raken. “Poetin heeft ons bij de ballen”, begon hij diezelfde column. Want ook al bekeek hij de (tuinbouw)wereld vanuit een qua omvang bescheiden komkommerbedrijf, Doorn zette zijn licht niet onder de korenmaat. Vooral over afzet en de laatste maanden energie gaf hij graag zijn op zijn eigen ongezouten mening.

Hij liet zijn licht ook schijnen in commissies en besturen, zoals de landelijke komkommercommissie waar hij nog altijd zitting in had. “Een groot verlies voor de tuinbouw”, reageert netwerkcoördinator Mark Meijers van de komkommercommissie. “Hij was echt spreekbuis en boegbeeld van komkommertelend Nederland.”

‘Iemand die altijd wat losmaakte’

Collega-komkommerteler Wout Limburg noemt Doorn ‘iemand die altijd wat losmaakte’. “Ik heb heel vaak met hem in de auto gezeten naar vergaderingen in het Westen en hij was daar altijd prominent aanwezig, maar altijd recht door zee. Je kon echt van hem op aan.”

Zijn bedrijf van 1,5 hectare, runde samen met zijn vrouw Korrie en twee vaste medewerkers. Zijn tijd ging behalve aan de komkommers ook op aan bestuurlijk werk in Heerde en omstreken, bij de buurtvereniging en de lokale volleybalclub.

Willem Doorn werd 59 jaar.

Willem Doorn op zijn bedrijf in Heerde. Hij overleed na een kort ziekbed. - foto: Ronald Hissink

Willem Doorn op zijn bedrijf in Heerde. Hij overleed na een kort ziekbed. – foto: Ronald Hissink

Beheer
WP Admin