Doorgaan naar artikel

Klaar voor nog meer nachtvorst

Beregenen van hardfruit ter berscherming van de bloesems. - Foto: Vidiphoto

Beregenen van hardfruit ter berscherming van de bloesems. - Foto: Vidiphoto

Vanmorgen draaiden veel fruittelers proef met hun nachtvorstberegening. In het weekeinde wordt het nog wat kouder.

Het was vanmorgen het koudst op KNMI meetstation Hupsel in de Achterhoek, met min 2,2 graden op meethoogte. Aan de grond kwam dat neer op -5 graden. Voor de fruittelers was het vanmorgen een goede gelegenheid om proef te draaien met het beregenen van hun bloeiende boomgaarden. Voor dit weekeinde wordt meer nachtvorst verwacht. Met name zaterdagmorgen zal het vlak voor en vlak na zonsopkomst nog een graad of 2 kouder kunnen zijn dan vanmorgen.

Lees verder onder de foto.

Beregenen van hardfruit ter berscherming van de bloesems. - Foto: Vidiphoto

Beregenen van hardfruit ter berscherming van de bloesems. – Foto: Vidiphoto

Lege sloten

Op de foto hierboven controleert fruitteler Berend Jan van Westreenen uit Echteld (Gld.) of de sproeiers het goed doen. Een extra reden om de installaties aan te zetten is de droogte van de laatste weken. Een complicerende factor is dat her en der in de Betuwe het waterschap vergeten was de sloten te voorzien van water.

Lees verder onder de tweet.

Brabant klaar voor extra watervraag

Waterschap Brabantse Delta stuurde vandaag voor de telers in dat gebied een geruststellend bericht de wereld in. Het schap meldt dat zij de komende weken rekening houden met het peilbeheer in sloten en vaarten in verband met de vraag naar water voor nachtvorstberegening.

Beheer
WP Admin