Doorgaan naar artikel

Kassenbouw trekt weer wat aan

Dit jaar wordt in Nederland en België meer nieuw gebouwd dan afgelopen jaren. Kassenbouwer Havecon beaamt dat er meer werk is dan voorgaande jaren maar nog niet op het niveau van voor de crisis.

Voor dit jaar heeft Havecon al voor 62,5 hectare glasgroenteprojecten op uitvoering staan, op zes verschillende locaties. “Er lopen nog een aantal offertes met daarbij een paar grote projecten”, zegt hoofd verkoop Ramon Bol van Havecon. Vorig jaar realiseerde het bedrijf opgeteld nog geen 40 hectare kas voor de groenteteelt, verdeeld over zeven projecten.

In Middenmeer is Havecon gestart met het betonwerk voor de bouw van 12,2 hectare op de locatie NoordVliet van CombiVliet. Daarop volgend zal in week 13 of 14 gestart worden met de bouw van twee keer 12,5 hectare bij paprikateler Hoogweg in Luttelgeest. Ook in Zeeland vindt uitbreiding plaats. Seasun gaat uitbreiden met 13 hectare. “We bouwen een standaard tomatenkas. De bouw gaat beginnen zodra de regenvloed stopt”, zegt Wim Gresnigt. Dat betekent een kas met diffuus glas en belichtingslampen. Welk diffuus glas het wordt, staat nog ter discussie. Met de uitbreiding zal Seasun 62 hectare groot worden, waarvan 16 hectare paprika en 46 hectare met diverse typen tomaten.

In België bouwt Havecon dit jaar sowieso twee projecten: een kas van 10 hectare op tomatenbedrijf Maxburg in Meer. Daarnaast komt er een nieuwe kas van 1,2 hectare te staan bij Delpoortere in Ardooie voor de teelt van sla op mobiele goten.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin