Doorgaan naar artikel

Droogte 2022 in Vlaanderen erkend als ramp

Droogte 2022 Vlaanderen premium

Om voor schadevergoeding in aanmerking te komen moet wel minstens 25% van het areaal verzekerd zijn via de brede weersverzekering. Foto: Joost Stallen

De Vlaamse regering heeft de droogte van 2022 officieel erkend als ramp. Alle 251 Vlaamse gemeenten van waaruit schademeldingen werden ingediend, komen in aanmerking om erkend te worden.

De extreme droogte van 2022 tussen 1 maart en 31 augustus veroorzaakte In Vlaanderen veel teeltschade. Na het inwinnen van de nodige adviezen – bijvoorbeeld van het KMI en de Inspectie Financiën – heeft de Vlaamse regering nu beslist om de droogte te erkennen als ramp, meldt vilt.be

Voorwaarden vergoeding

Dat betekent dat telers die schade hebben geleden door de droogte in 2022 binnenkort een schadedossier kunnen indienen, op voorwaarde dat hun areaal voor minstens 25% verzekerd is via de brede weersverzekering. Zo worden ze bovenop de verzekerde schade via de brede weersverzekering ook aanvullend vergoed via het Vlaams Rampenfonds.

Getroffen telers kunnen na de officiële erkenning gedurende drie maanden hun aanvraag voor een tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin