Doorgaan naar artikel

Fusie van veilingen REO en Hoogstraten gaat niet door

De Belgische veilingen REO en Hoogstraten hebben gezamenlijk besloten hun fusiegesprekken stop te zetten.

In februari van dit jaar tekenden beide partijen een intentieverklaring om een mogelijke fusie te verkennen. “De verdieping na deze intentieverklaring heeft te grote verschillen aangetoond in de operationele context en de organisatorische uitdagingen”, aldus de veilingen in een dinsdag 18 oktober naar buiten gebracht bericht.

Constructieve sfeer en wederzijds respect

Beide partijen stelen in hun verklaring dat de fusiegesprekken ‘in een zeer constructieve sfeer zijn verlopen met een groot wederzijds respect’. “Dat creëerde een stevige vertrouwensbasis om ook in de toekomst actief te kijken naar domeinen waar ze elkaar kunnen versterken. De twee organisaties zullen daarnaast vanzelfsprekend daadkrachtig blijven samenwerken in sectoroverleg.”

Eerdere stukgelopen fusiegesprekken van Hoogstraten

Voor veiling Hoogstraten is het de tweede keer in vijf jaar dat een grote fusie niet doorgaat. Eind 2017 werden fusiegesprekken met Belorta voortijdig gestaakt. De combinatie met REO was qua omvang van beide partijen wat gebalanceerder. Tegelijk zijn beide coöperaties ook meer aanvullend aan elkaar, wat betreft assortiment.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin