Doorgaan naar artikel

Hermans geen boegbeeld Greenport meer

Loek Hermans wordt als voorzitter en boegbeeld van Greenport Holland opgevolgd door Niek Jan van Kesteren, nu nog algemeen directeur VNO-NCW.

Van Kesteren zal de rol niet als boegbeeld invullen en niet gaan lobbyen voor de tuinbouw. De tien aangesloten tuinbouworganisaties, zoals LTO Glaskracht Nederland gaan zelf de lobby ter hand nemen. Van Kesteren is een invloedrijk publiek figuur. Van Kesteren werd eind vorig jaar tweede op de lijst van de meest invloedrijke Nederlanders van de Volkskrant, na Hans Wijers.

Duidelijkheid

De wisseling van voorzitter bij Greenport Holland heeft dus verschillende consequenties. Zo wordt de rol van voorzitter van topsector en Greenport Holland gescheiden. Dat moet meer duidelijkheid verschaffen, zegt Nico van Ruiten namens LTO Glaskracht Nederland. Ook betekent het vertrek van Hermans dat de tuinbouworganisaties meer zelf gaan lobbyen richting politiek.

Handelsmissie

Hermans blijft voorzitter van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Daar richt hij zich op innovatie en onderzoek, human capital en internationalisering. Zo was Hermans eerder deze maand met minister Kamp en het bedrijfsleven voor een handelsmissie in Iran.

Recent werd ook Fred van Heyningen aangetrokken als voorzitter van Horti Holland International, een private organisatie om buitenlandse omzet te genereren voor tuinbouwtoeleveranciers. Dat staat ook weer los van de topsector, waar Hermans dus nog gaat over internationalisering.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin