Doorgaan naar artikel

Haluco en Adafresh samen in paprika-import

Haluco en Adafresh zijn tot een overeenkomst gekomen om gezamenlijk Israelïsche paprika direct te leveren aan eindafnemers in Europa.

Dat hebben de partijen dinsdag bekendgemaakt. Haluco heeft daarvoor een apart bedrijfsonderdeel opgezet op Israëlische bodem.  Met de joint venture hopen de partijen kennis te delen en een stevige kostenbesparing te realiseren in de logistieke afhandeling.

Adafresh exporteert nu jaarlijks ongeveer 9.000 ton paprika naar Europa. Haluco Nederland importeert zelf ongeveer 15.000 ton. Volgens directeur, Jan van der Lugt, gaat de Israelische tak van het bedrijf zich nu concentreren op het bundelen van aanbod van verschillende leveranciers.

Versplinterd
De afzet van paprika is de afgelopen jaren sterk versplinterd geraakt, mede door het wegvallen van exporteur Agrexco, dat in september 2011 failliet werd verklaard. Inmiddels heeft Bickel Group de activiteiten van Agrexco overgenomen. In totaal leveren naar schatting 68 partijen aan de Europese markt.

Het is de bedoeling dat de partijen nog dit jaar de nieuwe samenwerkingsvorm in gang zetten. Hoeveel Israëlische exporteurs zich bij het nieuwe initiatief gaan aansluiten, is nog niet bekend.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Share this

Brammert Waagmeester

voormalig freelance marktredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin