Doorgaan naar artikel

Gemeente Westland wil miljoenen steken in Horti Campus

Image

De gemeente Westland wil voor 2 miljoen euro deelnemen in het te bouwen expositiecentrum op de Greenport Horti Campus tegenover FloraHolland in Naaldwijk. De hele campus vergt een investering van meer dan 20 miljoen, ook door de Demokwekerij en Lentiz Onderwijsgroep.

Burgemeester en wethouders van Westland vragen de gemeenteraad om voor die 2 miljoen tijdelijk in het Food & Flower Xperience Center deel te nemen, meldt de lokale zender WOS. In totaal kost het expositiecentrum 5,1 miljoen.

De gemeente speelt ook een rol in de andere twee onderdelen van de Greenport Horti Campus. Zo staat de gemeente garant voor de financiering en de verhuur van nog vrij nieuwe schoolgebouw op het terrein van het voormalig Proefstation, dat Lentiz achterlaat om voor 13 miljoen nieuw te bouwen op de Greenport Horti Campus.

En voor het financierbaar maken van de verhuizing van de demokwekerij van de Zwethlaan naar de nieuwe campus moet de gemeente meewerken aan een bestemmingswijziging van de huidige locatie van de Demokwekerij. De kwekerij investeert zelf 3 miljoen euro in de nieuwe vestiging, aldus de WOS.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin