Doorgaan naar artikel

Fruitverwerker mag uitbreiden met quotum vrachtverkeer

Uitbreiding fruitverwerker mag onder voorwaarden. - Foto: Herbert Wiggerman premium

Uitbreiding fruitverwerker mag onder voorwaarden. - Foto: Herbert Wiggerman

Sapbedrijf Schulp Vruchtensappen mag werken aan uitbreiding, mits het vrachtverkeer niet groeit. Dat blijkt uit een voorlopige voorziening van de Raad van State.

Schulp wil op de locatie tussen Breukelen en Maarssen uitbreiden met 550 vierkante meter. Omwonenden zijn tegen die uitbreiding omdat ze vrezen voor overlast. Voorlopig mag Schulp door met het maken van plannen.

De Utrechtse gemeente Stichtse Vecht wil meewerken aan de uitbreiding en stelt dat deze niet per se tot een grotere productie leidt. Het gaat deels om opslag die nu op een alternatieve locatie is. Daarmee zou de uitbreiding niet in conflict zijn met het bestemmingsplan. De voorlopige voorziening zegt niets over de legaliteit van het uitbreidingsplan. Dat komt aan de orde in een andere rechtszaak (bodemprocedure).

Rond appeloogst vrachtverkeer gemeten

Kern van de discussie is mogelijke overlast van het vrachtverkeer. De gemeente legt aan de sapverwerker een maximum aan vrachtverkeer op. Dat deed de gemeente door vlak voor de oogst van appels en tijdens de oogst van appels verkeersmetingen te doen en zo een gemiddeld aantal vrachtwagens per weekdag vast te stellen. Dat is de basis voor een maximum aantal verkeersbewegingen dat is toegestaan per week.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin