Doorgaan naar artikel

Franse tuinders willen ook ‘eigen’ steun

Image

Franse organisaties in de land- en tuinbouw eisen in een brief aan president Francois Hollande dat de regering in Parijs zelf met spoed over de brug komt met financiële steun voor sectoren die door de Russische importbeperkingen zijn getroffen.

”Op zowel EU- als op nationaal niveau moeten er maatregelen komen om de toekomst van ons productiepotentieel en de belangen van de Franse consumenten veilig te stellen.”

De brief aan Hollande is afkomstig van de schappen voor groente en fruit Interfel, vlees Inaporc en Interbec en aardappelen CNIPT alsmede van de Association France-Russie pour l’agroalimentaire. ”De verliezen voor onze sectoren in Frankrijk bedragen op korte termijn enkele tientallen miljoenen euro’s en op middellange termijn enkele honderden miljoenen. Die verliezen gaan leiden tot een sterke vermindering van de activiteiten of zelfs tot het stopzetten van bedrijven met alle gevolgen van dien voor de werkgelegenheid.”

De organisaties lopen met hun oproep vooruit op een overleg dat landbouwminister Stéphane le Foll voor woensdag heeft bijeen geroepen met alle partijen die op een of andere manier schade ondervinden van de Russische maatregelen.

Delen

Image
Ruud Peijs

correspondent in Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin