Doorgaan naar artikel

‘Eerlijke behandeling voor iedere tuinder’

Ik heb het ministerie van LNV meegegeven dat ik voor de toekomst een eerlijke behandeling wil voor iedere tuinder.

Op de dag dat ik deze column schrijf is het Koningsdag. Dat is traditiegetrouw een nationale feestdag. Ook bij ons in het dorp wordt er altijd van alles georganiseerd en dat moeten we er de komende 100 jaar ook in houden. Ik zal het er maar even bij zeggen, want als wij Nederlanders er niets van zeggen zijn we zo weer een traditie armer.

4 miljoen kijkers voor ‘boer zoekt vrouw’

In dit weekend is ook bekend geworden wie de boeren zijn voor ‘boer zoekt vrouw’, althans we hebben ze van achteren gezien. Boer zoekt vrouw is een mooi tv-item waar veel mensen naar kijken en het komt ook over als een eerlijk programma. Maar we weten natuurlijk allemaal dat wat je op tv ziet niet altijd allemaal eerlijk is. Toch zitten er iedere aflevering weer 4 miljoen kijkers voor de buis die het programma waarderen vanwege het pure en eerlijke karakter.

Eerlijke behandeling

Nu ben ik de laatste periode 2 keer naar een bijeenkomst geweest die georganiseerd werd door het ministerie van LNV. We konden vanuit de sector input geven hoe de sector er in de komende jaren uit zou moeten gaan zien. Bij de laatste bijeenkomst was ook de minister aanwezig, dus dichterbij kon ik niet komen.

‘Iedereen eerlijk behandelen geeft eenheid in de sector’

Jammer is het wel dat de vollegrondsector altijd maar matig vertegenwoordigd is bij deze bijeenkomsten. Het is wel positief dat het ministerie van LNV de gelegenheid geeft aan de sector om mee te mogen praten over het toekomstige beleid. Ik heb het ministerie meegegeven dat ik voor de toekomst een eerlijke behandeling wil voor iedere tuinder. Op het ogenblik is daar totaal geen sprake van, als je iedereen eerlijk zou behandelen dan komt er vanzelf ook meer eenheid in de sector. Door de oneerlijke concurrentie zaai je verdeeldheid en is samenwerking in de toekomst ver te zoeken.

Ik ga er vanuit dat het ministerie van LNV iets gaat doen met mijn voorstellen en als dat zo is, kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Nu ik mijn boodschap persoonlijk verteld heb, ga ik er ook vanuit dat er per direct wat gedaan wordt aan de oneerlijke strijd die nu in de sector plaatsvindt.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Ton Slagter

bloemkoolteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin