Doorgaan naar artikel

Een vervolg voor Trotse Tuinders?

Image premium

De voorraad Trotse Tuinders-kalenders is bijna verdwenen en het team broedt op een vervolg van dit project.

Voor het team van de eerste Trotse Tuinders-kalender was de lancering op de Horti Fair het moment van de waarheid. Wij vonden het verschrikkelijk leuk om de kalender te maken, maar zouden we meer mensen enthousiast kunnen maken? Het was een enorme opsteker dat PT-voorzitter Agnes van Ardenne haar goedkeuring uitsprak, maar de opmerkingen van de tuinders waren even belangrijk. Een dag later deed FloraHolland directeur Timo Huges het nog eens dunnetjes over op de Trade Fair in Aalsmeer.

Sympathie
De publiciteit rond de lancering van de eerste kalender is boven verwachting geweest en de deelnemers zijn tevreden. Natuurlijk zijn er punten voor verbetering, maar de sympathie voor het project is hartverwarmend. Behalve dat iedereen veel plezier had om de foto’s was er veel waardering voor de uitvoering en het enorme formaat. Dat is natuurlijk geweldig, maar het was uiteindelijk ook de bedoeling om tuinders ertoe te zetten meer naar buiten te treden, naar de burgers. Wij hebben daar een beetje bij geholpen en enkele genomineerden pakten dit ook meteen zelf op. Zo heeft de aardbeienteler veel publiciteit gekregen in de Noord-Hollandse dagbladen, omdat zijn vrouw in de pen klom. Via Twitter loopt nu een kleine actie van de consumentensite www.hollandseaardbeien.nl waarbij deelnemers moeten raden welke aardbeienteler de Trotse Tuinders-kalender siert. Als je het raadt maak je uiteraard kans op een kistje verse aardbeien. Ook de Westlandse telers zijn uitgebreid geïnterviewd. Toch kan dit nog beter en daar gaan we aan werken.

Ideeën welkom
Begin december gaan we brainstormen over het vervolg. We gaan ook praten met partijen die ons daar verder in kunnen ondersteunen. Uiteraard gaan we een nieuw thema bedenken, dat bij de tuinbouw past en waar onze tuinbouwondernemers trots op kunnen zijn. Ook komt er weer een nominatieronde, waarbij nog lang niet vast staat dat het alleen om de mannen gaat. We hebben tenslotte ook genoeg trotse tuinderinnen. Goede suggesties zijn meer dan welkom via info@trotsetuinders.nl.

Belangstelling voor één van de laatste exemplaren? Kijk dan op onze site of stuur gewoon een mailtje.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin