Doorgaan naar artikel

Delhaize gaat door met ‘gekke groenten’

De Belgische supermarktketen Delhaize verkoopt vanaf mei volgend jaar opnieuw ‘gekke groenten’. In 2015 werd daarmee in een proefproject dat in zestien winkels liep, volgens Delhaize, zo’n 15 ton groenten ‘gered’ van verspilling. Het proefproject liep veertien weken.

De herstart van het project ‘gekke groenten’ is pas voorzien in mei 2016, omdat Delhaize “alleen maar groenten van Belgische herkomst wil gebruiken en de volumes tijdens de wintermaanden te beperkt zijn”, aldus de supermarktketen in een bericht op vilt.be. In het projecten worden ‘gekke groenten’ aangeboden. Dat zijn groenten die afwijken van de gangbare vorm, maar verder even vers zijn en van vergelijkbare kwaliteit. Het project krijgt een vervolg vanwege de positieve reacties van klanten en de positieve verkoopresultaten.

Nog te weinig aanbod

Komend jaar liggen de groenten in meer dan vijftig filialen van Delhaize en in een deel van de franchise vestigingen die onder de vlag van Delhaize vallen. Het is de bedoeling om de groenten op termijn in alle winkels aan te bieden, maar daarvoor zijn er nog te weinig leveranciers die deze groenten kunnen leveren. Concreet kopen klanten voor €3,99 een kistje met daarin ongeveer 3 kilo groenten met een afwijkende vorm. De samenstelling varieert naar gelang het aanbod op de markt. Tijdens het proefproject in 2015 werden in een periode van veertien weken zesduizend van die kistjes verkocht.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin