Commissaris Brabant wil getroffen kassen bezoeken

27-06-2016 | |
Commissaris Brabant wil getroffen kassen bezoeken
Commissaris Brabant wil getroffen kassen bezoeken

Commissaris van de Koning Wim van de Donk en gedeputeerde Anne-Marie Spierings plannen een bezoek maandagmiddag aan de getroffen glastuinbouwbedrijven in Someren.

Dat stelt de provincie Noord-Brabant. Het doel van het bezoek is zich op de hoogte te stellen van de schade ter plekke, stelt een woordvoerder. Hoewel de provincie nieuw beleid heeft voor de Brabantse land- en tuinbouw, hoeft de tuinbouw van de provincie geen crisissteun te verwachten.  De provincie Noord-Brabant heeft beleid geformeerd om in 2020 tot de meest innovatieve, duurzame en slimme agrofoodregio’s van Europa te behoren, maar de sector richt zich vooral tot de landelijke overheid voor extra steun aan getroffen bedrijven. Daarover vinden vandaag in Den Haag gesprekken plaats. In Someren en omgeving is zeker 200 hectare aan kassen zwaar beschadigd. Van ongeveer 50 hectare wordt onderzocht of de bedrijven na spoedreparatie door kunnen.

Bij de provincie Noord-Brabant heeft de forse hagelschade nog niet tot schriftelijke vragen geleid. Vrijdag vond nog een provinciale statenvergadering plaats, maar is de schade aan de tuinbouw niet aan bod gekomen, stelt een woordvoerder. Vrijdag was de omvang van de schade dan ook nog niet geheel duidelijk.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer