Doorgaan naar artikel

Cees Veerman wil verbinding HOT en Glaskracht

Stuurgroepleden HOT Cees Veerman (r.) en Frank van Kleef (l.). - Foto: Coalitie HOT

Stuurgroepleden HOT Cees Veerman (r.) en Frank van Kleef (l.). - Foto: Coalitie HOT

Trekker Cees Veerman van Coalitie HOT wil een strakkere verbinding met LTO Glaskracht Nederland.

Hij ziet daarvoor goede kansen, zeker onder de nieuwe toekomstig voorzitter van LTO Glaskracht Sjaak van der Tak. “We willen intensiever overleggen. Zeker met Van der Tak ben ik van plan de persoonlijke en zakelijke verbinding strakker te organiseren.”

Van der Tak en Veerman zijn generatiegenoten in landelijke CDA-structuren en als burgemeester van Westland en bestuurder van Greenports overheden kruisen de paden van Veerman en Van der Tak regelmatig.

Meerwaarde

Veerman sprak woensdag over dat voornemen tijdens een presentatie over Coalitie HOT in ’s-Gravenzande aan Westlandse politici. Veerman kreeg de vraag wat nu de meerwaarde is van Coalitie HOT naast organisaties als Greenport Westland/Oostland. Veerman wees op de taak van Coalitie HOT. “Er is bestuurlijke drukte op dit terrein. Wij voeren vooral uit en laten lobby over aan andere partijen.”

Raakvlakken

Sinds de start van Coalitie HOT in 2015 zijn telers vertegenwoordigd via telersverenigingen in de koepel FVO en niet via LTO Glaskracht Nederland. Taken van beide organisaties raken elkaar op gebied van ruimtelijke ordening en verduurzaming van de teelt.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin