Doorgaan naar artikel

Van der Tak verruilt Westland voor LTO Glaskracht

Sjaak van der Tak wordt de nieuwe voorzitter van LTO Glaskracht Nederland. Hij volgt per 1 oktober Nico van Ruiten op en verlaat voor de nieuwe functie zijn burgemeesterspost in het Westland.

Van der Tak is een half jaar geleden begonnen aan zijn derde termijn van zes jaar als burgemeester van de gemeente Westland.

Hij benadrukt dat de keuze om over te stappen niet gemakkelijk is geweest. “Burgemeester zijn van een dynamische gemeente als Westland, met al die zeer betrokken Westlanders, is een ‘way of life’. Ik ben dankbaar dat ik dit ambt zo lang heb mogen bekleden en ben hier absoluut nog niet uitgekeken. Soms komen er echter kansen voorbij die je niet kunt laten liggen.”

Vanuit Rotterdam

Van der Tak kwam in 2004 vanuit Rotterdam naar het Westland en heeft zich sindsdien nadrukkelijk als voortrekker van de belangen van de glastuinbouw doen gelden.

Niet alleen heeft hij zich steeds sterk gemaakt voor de belangen van de Westlandse tuinders. Ook in de regio én landelijk als voorzitter namens de overheid van de Greenports in Nederland, heeft hij steeds onvermoeibaar aandacht gevraagd voor de positie van de glastuinbouw als motor van de economie.

Politiek netwerk

Niet alleen binnen zijn eigen CDA heeft Van der Tak een uitgebreid politiek netwerk. Zijn actieve rol in de Haagse en Rotterdamse metropoolregio, provincie Zuid-Holland en internationaal tot in Japan en China toe, maken van hem een bekende naam met een helder profiel.

Sjaak van der Tak (links) heeft als burgemeester van Westland een zeer uitgebreid netwerk opgebouwd in de glastuinbouw en de politiek, tot aan premier Abe van Japan (rechts) aan toe. - Foto: ANP

Sjaak van der Tak (links) heeft als burgemeester van Westland een zeer uitgebreid netwerk opgebouwd in de glastuinbouw en de politiek, tot aan premier Abe van Japan (rechts) aan toe. – Foto: ANP

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin