Doorgaan naar artikel

HOT gaat nieuwe fase herstructurering in

Ontwikkelingsbedrijf HOT wil dit najaar 5 geherstructureerde glastuinbouwpercelen op de markt brengen.

Daarmee komt de herstructurering in Westland in een nieuwe fase. Dat zegt Rob van den Ende, directeur van Ontwikkelingsbedrijf HOT. “Het zijn substantiële kavels, waaronder 12 en 11 hectare. Vier liggen in het Westland en 1 in het Oostland. Voor ons is het een belangrijke volgende stap in de herstructurering om te zien hoe de stemming in de markt is.”

De € 60 miljoen, die Rabobank in 2016 beschikbaar heeft gesteld aan het Ontwikkelingsbedrijf voor herstructurering, is revolverend. Dat betekent dat opbrengsten van grondverkopen weer opnieuw ingezet kunnen worden. Bij verkoop kan het Ontwikkelingsbedrijf dus weer nieuwe projecten inzetten.

Lees verder onder de tweet.

Samenwerking Greenport

Maandag 24 juni werd bekend dat Greenport West-Holland en Ontwikkelingsbedrijf HOT een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend. Doel van de overeenkomst is het versnellen van de herstructurering van tuinbouwgebieden in de Greenport. Volgens Van den Ende betekent het niet dat de werkwijze of financiering van de activiteiten verandert door de samenwerking. Het Ontwikkelingsbedrijf had haar werkgebied al verbreed naar buiten Westland en werkt al samen met andere Greenports zoals Aalsmeer. “Dit was eigenlijk achterstalling onderhoud voor ons om deze samenwerking af te sluiten.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin