Doorgaan naar artikel

Bouw Greenport Horti Campus stap dichterbij

Image

Gemeente Westland, Lentiz onderwijsgroep, Demokwekerij Westland en Stichting Food & Flower Xperience Center zijn het op hoofdlijnen eens over de bouw van Greenport Horti Campus tegenover Bloemenveiling Flora Holland in Naaldwijk.

Het complex wordt tweeëneenhalve hectare groot en bevat een onderzoekscentrum inclusief kassen, scholen en een expositiecentrum. Het expositiecentrum wordt ‘een bolwerk van innovatie, demonstratie, beleving, events, kantoren en ontmoeting’. De eerste contouren van het plan worden volgende week gepresenteerd aan de Westlandse gemeenteraad.

De bouw van een kennis- en onderwijscampus is volgens de deelnemende partijen van groot belang voor het vervullen van de behoefte aan deskundig personeelvoor de glastuinbouw. Als onderdeel van het brede kennis- en innovatieprogramma in de greenport Westland-Oostland en Barendrecht zijn een groot aantal programma’s ontwikkeld om kennis en innovatie op een hoger niveau te tillen. Deze internationale ontmoetingsplaats voor bedrijven, studenten, onderwijs en onderzoek moet het visitekaartje vormen van deze nationale tuinbouwhotspot.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin