Doorgaan naar artikel

Bloemkool: groot aanbod, slechte prijzen

Op de Belgische veilingen gaan de bloemkoolprijzen deze week weer voorzichtig omhoog. - Foto: Stan Verstegen premium

Foto: Stan Verstegen

Eind augustus leek de bloemkoolprijs te herstellen, maar in de drie weken daarna daalde die toch. Eind vorige week kostte de sortering X6 rond 40 cent per stuk. Op de Belgische veilingen stijgt de prijs deze week weer.

Tussen 21 augustus en 1 september liep bij REO Veiling de prijs voor bloemkool in de sortering X6 nog op van 35 cent naar 98 cent per stuk. Sindsdien zit er een kentering in als gevolg van een aanhoudend groot aanbod. De prijs zakte in bijna twee weken tijd tot 31 cent op 13 september. Op 15 september werd 41 cent voor de klok genoteerd. Deze week liep de prijs op van 39 cent op maandag naar 65 cent op woensdag. Het zouden de voortekenen van een nieuw prijsherstel kunnen zijn als gevolg van het inmiddels wat dalende aanbod.

BelOrta

Bij BelOrta steeg de bloemkoolprijs tussen 21 augustus en 29 augustus voor de sortering X6 van 42 cent naar € 1 per stuk. In de dagen daarna lag die net onder een euro, maar op 6 september was het 54 cent. Na een bescheiden opleving tot 67 cent ging de prijs verder omlaag tot 41 cent op 15 september. Deze week zit de prijs weer in de lift tot 76 cent op woensdag.

Nederlandse veilingen

Bij The Greenery kostte de sortering X8 begin deze week 40 cent per stuk. In het midden van deze week was de prijs voor X6 44 cent. Bij ZON fruit & vegetables zakt de prijs voor de sortering X6 deze week juist iets, van 59 cent op maandag naar 55 cent op donderdag.

Bloemkool in de supermarkt

Bij de supermarkten valt van de slechte telersprijzen op de veilingen weinig te merken. Dirk rekent € 1,69 voor een bloemkool. Bij Dekamarkt, Plus en Hoogvliet kost een bloemkool € 1,79. Coop en Albert Heijn zet de prijs op € 1,84. Bij Jumbo was bloemkool van 13 tot en met 19 september in de actie met een prijs van € 1,29 voor een ‘Jumbo bloemkool 4 personen’.

Bekijk meer bloemkoolprijzen via GFactueel.nl/markt

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin