Vollegrond

Nieuws

Ministerie van LNV coulant over spuitlicenties

Telers mogen spuitlicenties die door maatregelen tegen het coronavirus niet verlengd kunnen worden en na 16 maart 2020 verlopen zijn, gewoon gebruiken.

Voor die gevallen zet de overheid een coulance-regeling in, laat Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), weten. “Tot nadere communicatie kunt u in die gevallen uw werkzaamheden conform Bewijs van Vakbekwaamheid blijven uitoefenen”, zo luidt het.

Updates over de voortgang zijn te volgen op de website van bureau Erkenningen. Deze is verantwoordelijk is voor het uitgeven van licenties.

Telers zouden in de knel kunnen komen

LTO Nederland kaartte het probleem reeds aan bij het ministerie. Immers, veel verplichte verlengingsbijeenkomsten zijn afgelast en van andere is nog niet zeker of deze door kunnen gaan. Telers zouden daarmee in de knel kunnen komen met hun licentie voor gewasbescherming en plaagdierbeheersing.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.