Vollegrond

Nieuws

Vollegrondsgroentebedrijf genomineerd voor Tuinbouwondernemer 2017

Het in bladgewassen gespecialiseerde vollegrondsgroentebedrijf Green Specialties Holland uit Lierop is genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. De jury kwalificeert het bedrijf als een top-onderneming in de vollegrondsgroentesector, omdat het bedrijf innoveert en marktgericht onderneemt en daarbij niet altijd het geëigende pad volgt.

De jury onderbouwt de nominatie verder als volgt: Adrie en Hennie van den Einden hebben Green Specialties Holland (GSH) opgebouwd vanuit een traditioneel bedrijf met vollegrondsgroenten tot een van de meest toonaangevende leveranciers van hoogwaardige bladgewassen zoals spinazie, rucula, babyleaf en veldsla. De activiteiten van Green Specialties beslaan alle schakels in de keten, van de teelt op 150 hectare, de oogst, de verwerking, de verpakking tot de verkoop. Op die manier borgt de onderneming de kwaliteit van haar producten.

Nuchtere Brabanders

Innoveren is de tweede natuur geworden van Green Specialties Holland. Het assortiment bladgewassen groeit constant met nieuwe producten. Deze komen voort uit de persoonlijke contacten die de ondernemers onderhouden met de eindklant. Green Specialties Holland vindt zich een nuchtere Brabantse onderneming. Ze zijn ook ambitieus en gericht op groei die niet ten koste mag gaan van kwaliteit van de producten en diensten. Duurzame oplossingen horen daarbij, zoals het gebruik van zonnepanelen, optimale watervoorzieningen en –zuivering, telen volgens de richtlijnen van Milieukeur en gebruik van natuurlijke groenbemesters.

Overige genomineerden

De andere twee genomineerden zijn het potplantenbedrijf Bunnik Plants uit Bleiswijk en het bloembollenbedrijf Jac Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland) uit Noordwijkerhout. De winnaar wordt op 11 januari 2017 bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst Tuinbouw op de Keukenhof.

Of registreer je om te kunnen reageren.