Doorgaan naar artikel

Carin van Huèt in directie FruitMasters

FruitMasters heeft Carin van Huët aangetrokken als nieuwe financieel directeur. Van Huët was directeur Food & Agri van de Rabobank. FruitMasters blijft in gesprek met Coöperatie Hoogstraten over samenwerking en mogelijk fusie.

Van Huët volgt daarmee Kees de Kat op en wordt verantwoordelijk voor de afdelingen financiën, ICT, duurzaamheid en coöperatiezaken. Daarmee is FruitMasters weer voorzien van een tweehoofdige directie met algemeen directeur Adriaan Vis. Daar blijft het bij, zo laat de afzetorganisatie weten.

De aanstelling van Van Huët staat los van gesprekken met Hoogstraten. In die gesprekken verkennen beide samenwerkingskansen. Fusie wordt niet uitgesloten. stelt een woordvoerder van FruitMasters.

Strategie uitvoeren

Carin van Huët begint op 8 januari in haar rol als directielid. Ze is een ervaren bestuurder en had een actieve rol bij het uittekenen van de contouren van het Landbouwakkoord afgelopen jaar. Dat helpt FruitMasters in het uitvoeren van de strategie en inspelen op maatschappelijke vragen, stelt topman Adriaan Vis. Hij wijst op de Gezonde Groei 2030 strategie, gericht op groei en rendement voor telers. “Om te kunnen groeien, zijn we gestart met onze ambitieuze nieuwbouw. We investeren onverminderd in nieuwe rassen en langdurige partnerships en we houden onze uitgaven kritisch tegen het licht. Verdere automatisering en digitalisering moeten extra kostenbesparingen opleveren. Met Carin van Huët aan boord hebben we het volste vertrouwen dat zij deze koers zal handhaven om onze ambities te verwezenlijken.”

Toekomstbestendige sector

Van Huët is geboren en getogen op een melkveehouderij en jarenlang intensief betrokken geweest bij alle ontwikkelingen in de tuinbouw. “Ik ben trots op ons Nederlandse product. Onze sector en telers zijn koplopers in de internationale Food & Agrisector, waarbij het belang van kwalitatief, hoogwaardig en veilig voedsel voorop staat. FruitMasters zet zich als coöperatie in voor een toekomstbestendige sector en ik ben vastbesloten mijn steentje daaraan bij te dragen.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin