Vollegrond

Nieuws

Syngenta en DSM zoeken samen naar biologische middelen

Syngenta CropScience en chemiebedrijf DSM gaan samenwerken bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van biologische gewasbeschermingsmiddelen. De samenwerking moet leiden tot meer middelen op basis van natuurlijk voorkomende micro-organismen.

Tot de biologische middelen behoren niet alleen middelen op basis van natuurlijk voorkomende micro-organismen, maar ook plantversterkende middelen. Syngenta en DSM slaan met de samenwerking de handen ineen naar het vinden en testen van nieuwe middelen. Naast het vergroten van het aanbod aan biologische middelen, behelst de samenwerking het vermarkten van de gezamenlijk ontwikkelde middelen.

Verdubbeling in tien jaar

Volgens beide bedrijven wijzen de prognoses uit dat de markt voor biologische middelen tegen ziekten en plagen de komende tien jaar zal verdubbelen. In 2030 zal naar verwachting het aandeel aan biologische middelen van de wereldwijde handel in gewasbeschermingsmiddelen 10 procent zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.