Vollegrond

Nieuws

Serenade toegelaten in Nederland

Fabrikant Bayer heeft zijn eerste toelating gekregen voor een biologisch middel ter bestrijding van schimmels. Het middel is toegelaten in aardbei, peen en sla. Het middel zal in 2015 worden geïntroduceerd.

In aardbei heeft Serenade in de bedekte en onbedekte teelt een toelating gekregen tegen Botrytis. In peen is er een toelating ter bestrijding van Alternaria tegen loofverbruining. In de bedekte en onbedekte teelt van sla geldt de toelating tegen Botytis en Sclerotinia.

Serenade is een preventief werkend middel op basis van de bacterie Bacillus subtilus stam QST 713. Het middel heeft een breed werkingsspectrum tegen onder andere Botrytis, Alternaria, meeldauw, Sclerotinia en bodemschimmels zoals Pythium en Rhizoctonia. Naast de fungicidewerking heeft Serenade ook een bactericidewerking. Met de toelating van Serenade worden de mogelijkheden om op een geïntegreerde wijze schimmels te bestrijden vergroot.

Of registreer je om te kunnen reageren.