Vollegrond

Nieuws

Veilingupdate: Weinig lijn in koolprijzen

De prijzen voor sluitkool voor de klok van Belorta vertonen de laatste maand flinke schommelingen.

Witte kool fluctueerde van 4 cent per kilo halverwege november voor de iets fijnere sortering van 7 stuks in een krat tot 39 cent op 26 november. Gisteren gingen de witte kolen met 6 in een krat voor 28 cent weg en die met 7 in een krat voor 18 cent per kilo. Voor beide sorteringen is dat een ongeveer gemiddelde prijs dit seizoen.

Rode kool gaat ook heel soms onder de 10 cent, maar zit meestal rond een gemiddelde van 20 cent. Met 6 in een krat deden de rode kolen in Mechelen 29 cent, met 7 in een krat 16 cent per kilo. Die 29 cent was al niet meer gehaald sinds 3 oktober. De 16 cent is gemiddeld.

Voor de klok van The Greenery geen witte of rode, maar wel spitskool. Die deed vandaag 29 cent per kilo, wat tegenvalt ten opzichte van de prijzen van rond of boven de 40 cent van de afgelopen maand.

Klik voor meer prijzen op de dag- en weeknoteringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.