Vollegrond

Nieuws 1 reactie

Witlofkwekerij LOF. ontvangt certificaat Milieukeur

Witlofkwekerij LOF. in Espel heeft het certificaat voor Milieukeur gekregen. Het bedrijf is hiermee het eerste bedrijf in Nederland dat witlof onder Milieukeurmerk mag aanbieden.

Volgens directeur Gerwin de Vries krijgt het bedrijf hiermee aansluiting bij de groeiende vraag naar duurzaam geproduceerde groente.“Wij telen gezonde witlof en roodlof met respect voor mens en dier. Dat is nu bevestigd door het verkrijgen van het certificaat Milieukeur dat door SMK is uitgegeven”, stelt hij.

Producten met Milieukeur moeten geproduceerd zijn met een lagere milieubelasting voor wat betreft grondstoffen, energie- en waterverbruik, schadelijke stoffen, verpakking en afval. Daarnaast moet er aandacht zijn voor arbeidsomstandigheden, dierenwelzijn, gewasbescherming, natuurbeheer en voedselveiligheid.

 

LOF. heeft bewust de keuze gemaakt om met Milieukeur aan de slag te gaan. “Vanuit de visie van het bedrijf en de vraag vanuit de klant is het balletje destijds gaan rollen” vertelt De Vries. Kristha Heibrink, verantwoordelijk voor de verkoop, vult aan: “LOF. kan jaarrond residuvrije witlof en roodlof aanbieden: een eerlijk product dat gekweekt is op duurzame wijze, uniform wordt geleverd en een prima houdbaarheid heeft in het schap. En daar komt nu witlof geteeld vanuit de richtlijnen van Milieukeur bij”.

Eén reactie

  • Gerald Langerak

    Weer een voorbeeld van een teeltbedrijf dat inspeelt op maatschappelijke - en marktontwikkelingen. Witlof: lekker, veilig en vers.

Of registreer je om te kunnen reageren.