Vollegrond

Nieuws 929 bekeken

Vondst muis en hagedis in blikgroente

De Italiaanse voedselautoriteiten hebben een tweetal bizarre vondsten gemeld bij het Europese meldcentrum voor voedselveiligheid RASFF.

Afzonderlijk van elkaar zouden twee Italiaanse consumenten een muis en een hagedis gevonden hebben in een blik bonen en erwten uit Frankrijk. De meldingen zijn van woensdag en donderdag.

Het is bekend dat zit soort meldingen vaker voorkomt voor muizen die bij het oogsten sneuvelen en niet gedetecteerd worden bij het wassen en verdere verwerking, maar dat is heel zeldzaam. De vondst van een hagedis is nog niet eerder gemeld bij het Europese voedselveiligheidsnetwerk.

Italië doet de melding om ook andere landen op de hoogte te brengen. Uit de melding valt op te maken dat de fabrikant is betrokken bij een nader onderzoek. Gezocht wordt naar afnemers van blikken uit dezelfde partij.

Of registreer je om te kunnen reageren.