Vollegrond

Nieuws

Clause komt met industriecourgette

De arealen courgette in België voor industriële verwerking (370 hectare en voor de verse markt 250 hectare) zijn aanzienlijk groter dan de oppervlakte courgette in Nederland. Die bedraagt zo’n 250 hectare, meldde verkoopadviseur Arjen Biesheuvel van zaadfirma Clause bij de introductie van het nieuwe courgetteras CLX 29680.

Biesheuvel deed de aankondiging vorige week op het Tuinbouwsalon in Roeselare, in deze regio wordt het overgrote deel van de Belgische courgette geteeld voor de verwerking tot diepvriesproduct.

CLX 29689 moet het onder andere hebben van de lange cilindrische vorm, zodat de vrucht versneden kan worden tot uniforme brokken. De uitbetaalprijs is daarop gebaseerd, en gekoppeld aan de diameter. CLX 29689 geeft rechtop groeiende planten, dat vergemakkelijkt de oogst. De vruchten zijn makkelijk van de plant te breken.

De nieuwkomer vormt een aanvulling op het Clauseras Precioza, eveneens met de nadruk op industriële verwerking. Kijkend naar het oogstpatroon zijn de beide rassen elkaars tegenpolen, aldus Biesheuvel. Precioza komt wat trager op gang en blijft dan gestaag doorgaan met produceren, CLX 29689 start heel snel en zakt tegen het eind wat af.” Voor 2013 is er voldoende zaad beschikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.