Vollegrond

Nieuws laatste update:25 okt 2012

Kverneland test kunstmeststrooiers 'high tech'

Kverneland heeft onlangs in Nieuw-Vennep een ultramodern testcentrum voor haar kunstmeststrooiers geopend. Het gaat om een investering van 1 miljoen euro.

Het testcentrum voor kunstmeststrooiers is volgens Kverneland uniek vanwege haar 'high tech', driedimensionale testsysteem en softwarepakket. De uit het testsysteem voortkomende gegevens worden benut om hun strooitabellen voor de kunstmeststrooiers van de firma verder te optimaliseren.

In de nieuwe testhal staat een robot centraal. Aan de driepunts hefinrichting van die robot hangt de te testen kunstmeststrooier. In de hal van het testcentrum vangen tachtig in rij geplaatste trechterbakjes met afzonderlijke weegcellen de kunstmest op. Op die manier kan in een controlekamer een driedimensionaal strooibeeld worden vastgelegd.

Bekijk een filmpje over dit testcentrum.

Of registreer je om te kunnen reageren.