Vollegrond

Achtergrond

Markt: Aspergeprijs zakt verder weg

De zomerse temperaturen doen de aspergeprijzen geen goed. Voor de beste sortering ligt de veilingprijs inmiddels onder de € 2 per kilo.

Bij ZON fruit & vegetables steeg de prijs sinds eind april voorzichtig tot € 4,45 per kilo op woensdag 4 mei voor de sortering AA Extra Wit. Sindsdien is de prijstrend dalende als gevolg van de zomerse temperaturen en toenemende aanvoer. Op dinsdag 10 mei dook de prijs voor het eerst dit seizoen onder de € 2 per kilo.

Aanvoer ZON

Vorige week kwam de aanvoer van losse asperge op ZON fruit & vegetables uit op 119,5 ton. Vrijdag werd de topdag van die week met circa 28,5 ton. In de eerste 3 dagen van deze week gaat het om een dagelijkse aanvoer van ruim 30 ton, op donderdag 12 mei begint de aanvoer met iets meer dan 25 ton weer significant af te nemen.

The Greenery

Bij The Greenery is het beeld een beetje anders. Daar zit de prijs sinds 21 april net onder de € 4 per kilo voor de sortering AA X-Wit. Op 3 mei steeg de prijs naar € 4,35 en sindsdien is eveneens sprake van een dalende prijstrend tot € 2,50 op maandag 9 mei.

Asperge in de supermarkt

Bij de Jumbo zijn de asperges nog steeds in de ‘actie’ voor € 7 per kilo. Acties ook Plus met € 6,98 per kilo en bij Coop met € 8 per kilo. Bij Dirk is met € 5,78 wel sprake van een echte actieprijs. Vomar en Hoogvliet houden het zonder actie op € 7,89, Jan Linders op € 9,98 en bij Albert Heijn is de consument het duurste uit met een prijs van € 11,98.

Gezien de weersvoorspellingen voor de komende week zal van echt prijsherstel geen sprake zij. Hopelijk dat geleidelijk aan de prijsvorming weer in opwaartse lijn zal gaan als de dalende trend in de aanvoer doorzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.