Home

Nieuws

Markt: Prijs glasgroente toch boven gemiddelde 2021

In week 11 leken prijzen voor glasgroenten naar normale waarden te tenderen. Deze week liggen de prijzen duidelijk hoger.

Bij glasgroente was de weekprijs voor komkommer, aubergine en kropsla in week 11 op een normaal prijsniveau beland. Dat blijkt uit overzichten van Belgische veilingen. Overigens start de huidige handelsweek tegen betere prijzen voor aubergine (boven € 1,00). Ook voor komkommer trekt de dagmarkt deze week wat aan.

Gemiddelde uitbetaalprijzen in België

De Belgische uitbetaalprijzen lagen in week 11 op een gemiddeld niveau vergeleken met de afgelopen jaren in (zie tabel). Lollo Bionda werd goedkoper, maar blijft nog iets boven het peil van afgelopen jaren.

Bij tomaten is het duidelijkst zichtbaar dat de markt in de greep is door een beperkter aanbod. De weekprijs van € 2,52 lag bijna een euro boven het peil van de laatste twee jaren.

Voor rode paprika werden dinsdag 22 maart prijzen genoteerd van ruim boven € 3,00. Daarmee volgt de vroege prijs voor paprika de stijgende lijn van 2021 en neemt deze afstand van het jaar 2020. Twee jaar geleden was de markt echter in de ban van de eerste coronamaatregelen.

In week 11 leverde de asperge-aanvoerder € 2 in op de weekprijs. Met € 8,69 blijft is dit een gemiddelde prijs vergeleken met voorgaande jaren. Dat geldt niet voor prei, knolselderij en witlof. Afgaande op de uitbetaalprijzen in week 11 valt voor handelaren weinig plezier te beleven aan de veilinguitdraai.

Of registreer je om te kunnen reageren.