Home

Nieuws

Inzamelactie Kubo succes, dozen vol voor Oekraïne

In de overvloed aan inzamelacties voor de oorlog in Oekraïne laat ook de tuinbouw zich niet onbetuigd. Het was maandagavond 7 maart een drukte van belang bij Kubo Tuinbouwprojecten in Monster.

“Het is supergaaf dat iedereen zo hartverwarmend meedoet aan de inzameling voor Oekraïne”, zegt Nathalie van den Ende, woordvoerder van Kubo. De inzamelingsactie van de kassenbouwer heeft tot nu toe 200 kuubsdozen vol met spullen opgeleverd. Die zijn bestemd voor Kubo-projectleider Arno Volkering, die met zijn gezin in Oekraïne woont. Vlakbij zijn woonplaats Zalishchyky, in het nog relatief rustige westen van Oekraïne, zijn twee ziekenhuizen. Daar komen veel gevluchte mensen, die nauwelijks iets bij zich hebben.

Eerste transport al aangekomen

Nadat woensdag 2 maart de actie op sociale media werd bekendgemaakt, ging het snel rond. Op donderdagavond 3 maart was de eerste ‘drive-through’ bij Kubo Logistics om spullen af te geven. De 50 dozen met kleding voor volwassenen, kinderen en baby’s, (kinder)schoenen, babyvoeding, luiers, maandverband, verzorgingsproducten, tandpasta en medicijnen zijn vrijdagochtend 4 maart op transport gegaan naar Zalishchyky. Van den Ende: “Het transport is maandag op locatie aangekomen en de mensen daar kunnen er nu al gebruik van maken. Zo snel gaat het. Onze collega is er heel blij mee.”

Tuinbouwbedrijven doen mee

Op maandagavond was de tweede inzameling. “Al snel waren de nog 150 lege dozen vol. Heel veel medewerkers zijn vrijwillig aan de gang gegaan, maar er waren ook mensen die spullen kwamen brengen en dan spontaan hielpen met sorteren in inpakken. Ook veel bedrijven uit de tuinbouwsector, onder meer Steenks Services, Royal Brinkman, Verkade Beton, Zwirs en Harvest House, hebben spullen gebracht.”

Een busje met hulpgoederen van telersvereniging Harvest House arriveert bij Kubo. - Foto: Harry Stijger
Een busje met hulpgoederen van telersvereniging Harvest House arriveert bij Kubo. - Foto: Harry Stijger

Transportbedrijf Zijtwende sponsort het tweede transport dat vrijdag 11 maart via Roemenië naar Oekraïne gaat. Projectleider Volkering onderhoudt nauw contact met de burgemeester en de ziekenhuizen over de spullen die ze nodig hebben. Wij zorgen er dan als Kubo voor dat deze snel op transport daarnaartoe gaan”, aldus Van den Ende.

De kuubsdozen waren al snel vol. - Foto: Harry Stijger.
De kuubsdozen waren al snel vol. - Foto: Harry Stijger.

Of registreer je om te kunnen reageren.