Home

Nieuws

Greenyard groeit verder na piek in retail door corona

Greenyard heeft een verdere groei gerealiseerd na de coronapiek een jaar geleden. Die groei is er vooral in vaste retailkanalen.

Het eerste kwartaal van het boekjaar van Greenyard loopt van april tot juli. De resultaten over het eerste kwartaal van dit boekjaar zijn positief met groei. Na een groeipiek vorig jaar van 11,9% (omzet) door de coronavraag, bedroeg de groei dit jaar nog rond 2%. De versomzet groeide met 1,7% naar € 970,2 miljoen in dat afgesloten kwartaal.

Effect coronamaatregelen onduidelijk

Daarbij meldt Greenyard dat 75% van de versverkopen nu loopt via het kanaal van vaste retailklanten in het geïntegreerde klantmodel. In het afgelopen volledige boekjaar was dat 70%. Voor Greenyard is dat afzetkanaal er een met hogere marges dan de vrijere afzetkanalen naar andere bedrijven. Wat de effecten zijn van coronamaatregelen, is niet duidelijk.

Heropening horeca en kantines

Naast de versverkopen kent Greenyard een bewerkte divisie, Long Fresh. De omzet daarvan groeide met 5,4% naar € 200,6 miljoen. Hier speelt het voorzichtig heropenen van horeca en kantines een rol. Voor deze markt ontwikkelt Greenyard hoogwaardige en margerijke producten.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.