Home

Nieuws

Tuinbouwstem schuift naar VVD

De stemming in de tuinbouw in aanloop naar de verkiezingen laat een verschuiving zien naar de VVD.

Na jaren van nek-aan-nekraces tussen het CDA en de VVD als meest populaire partij in de tuinbouwsector, geeft de poll op onze website deze week een duidelijk afgetekende voorsprong van de VVD te zien. Van de 115 uitgebrachte stemmen gaan er 29,6% naar de VVD en 21,7% naar het CDA.

PVV, SGP en FVD

Op plaats 3 volgt de PVV met 14,8% van de tuinbouwstemmers en de SGP is vierde met 7,8%. Forum voor Democratie, dat twee jaar geleden nog een succesvolle gooi deed naar de gunst van de tuinbouwstemmer, blijft steken op plek 5 met 5,2%.

Nog de hele week stemmen

Stemmen op de poll over de Tweede Kamerverkiezingen kan nog de hele komende week. Voor wie wat meer wil weten over waar de partijen staan als het gaat over land- en tuinbouw en ondernemerschap in het algemeen, kan de Kieswijzer van Boerderij soelaas bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.