Home

Nieuws

Steeds meer groenten op de barbecue

Trendwatchers voorspelden het al: op de barbecue worden groenten steeds populairder.

Naast paprika en aubergine komen ook venkel, artisjok en soorten bieten steeds meer in zwang om op de barbecue te leggen, meldt het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Salades zijn nog steeds gewild als bijgerecht, maar dan het liefst eentje die volledig van de barbecue komt.

Meer inspiratie beschikbaar

Ook verschijnen steeds meer kookboeken op de markt met groenten op de barbecue als thema. Deze boeken bieden vrijwel eindeloze inspiratie aan gezonde alternatieven voor het standaard vleespakket. Een snelle speurtocht op internet geeft je de keuze uit een grote variatie aan titels: van Gloeiend groen tot Groen op kolen.

Nieuwe smaken ontdekken

Groenten (en fruit) geven niet alleen kleur aan de barbecue, maar ook extra smaak. Door de hoge temperatuur van de gloeiende kolen treden er in de groenten smaakveranderingen op. In groenten zitten natuurlijke suikers die karamelliseren door de verhitting. Dat geeft een nieuwe, complexe, ietwat zoetige smaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.