Home

Nieuws

Versspecialist La Place sluit 23 filialen

Restaurantketen La Place wordt hard getroffen door de coronacrisis en sluit 23 filialen.

Dat bevestigt moederbedrijf Jumbo na berichtgeving van dagblad De Telegraaf. Volgens de krant gaat het om een aantal snelwegvestigingen, maar ook om restaurants in winkelcentra en binnensteden. Onder meer in Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda Hazeldonk, Gouda, Nieuwegein en Leiderdorp gaan filialen sluiten.

Groei met leverancier Smeding

De omzet van La Place was de laatste jaren sterk gegroeid, evenals het aantal vestigingen. In 2019 groeide de omzet 10% en het aantal vestigingen naar 105. In het eerste halfjaar van 2018 was de groei 30%. De coronacrisis heeft dit tot stilstand gebracht.

Bij de overname in 2018 van Emté door Jumbo kreeg Smeding, Emté-leverancier voor AGF, een leveringscontract voor La Place. Het bedrijf in Sint Annaparochie wordt daarmee ook door de sluiting getroffen, die volgde op de coronasluiting van de horeca. Op 1 juni mocht de horeca weer open, maar La Place hield veel vestigingen langer dicht om ze opnieuw in te richten.

Personeel La Place werkzaam in supermarkt

480 medewerkers van La Place worden maandagavond 13 juli geïnformeerd over de sluitingen. De managers van de vestigingen worden in de ochtend bijgepraat.

La Place wil gedwongen ontslagen zo veel mogelijk voorkomen en collega’s behouden door ze binnen Jumbo of de restaurantketen een andere functie aan te bieden. Veel personeel van La Place was aan het werk in Jumbo-supermarkten, waar het sinds de uitbraak van het coronavirus juist drukker was.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.