Home

Nieuws

Westland steekt miljoenen in economie

De gemeente Westland stelt een steun- en investeringsfonds van € 21 miljoen in om effecten van de coronacrisis op te vangen.

In een brief aan de gemeenteraad beschrijft de gemeente de inzet van € 6 miljoen voor directe steunmaatregelen in verband met de coronacrisis. Daarnaast wordt € 15 miljoen in een investeringsfonds ingezet. Beide gelden komen deels ter beschikking voor de glastuinbouw, maar het is nadrukkelijk een breder investeringsprogramma.

Logistiek

De gemeente pakt een aantal verkeersknelpunten op, waardoor logistiek voor de glastuinbouw verbetert. Daarvoor is € 4,5 miljoen beschikbaar. Voor verdere ontwikkeling van Greenport Horti Campus reserveert de gemeente ook geld. In dit centrum wordt onderwijs en innovatie gestimuleerd. Het centrum ligt in Naaldwijk, vlak naast het veilingterrein van FloraHolland. Er komt € 1 miljoen om plannen te onderzoeken voor versnelling van de ontwikkeling van het Greenport Horti Campus.

Voeden en vergroenen

Met FloraHolland is gesproken om een deel van het veilingterrein te gebruiken en in te richten om de wereld te laten zien hoe Westland kan bijdragen aan het voeden en vergroenen van de wereld. Ook steekt de gemeente € 0,25 miljoen in het onderwijsproject om meer jongeren te interesseren voor een opleiding in de glastuinbouw via de Lokaal Educatieve Agenda.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.