Home

Nieuws

EZ betaalt coaching ondernemer in zwaar weer

Ondernemers in zwaar weer kunnen dit jaar gratis coaching krijgen. Economische Zaken betaalt de eigen bijdrage.

Stichting Ondernemersklankbord is er al 40 jaar om ondernemers in moeilijkheden met raad en daad bij te staan. De coronacrisis maakt dat werk extra nodig en het ministerie van Economische Zaken (EZ), dat Ondernemersklankbord sowieso al ondersteunt, trekt nu € 240.000 uit om de eigen bijdrage van € 150 per ondernemer te betalen. “Op die manier hopen we dat onze ondernemers geen drempel voelen om aan te kloppen als ze steun kunnen gebruiken van deze ervaren club van oud-ondernemers”, aldus staatssecretaris Mona Keijzer.

Ook voor boeren en tuinders

Behalve voor mkb‘ers is Ondernemersklankbord (OKB) er ook voor boeren en tuinders. In de regio Haaglanden, een van de 17 regio’s waarin het land is verdeeld, formeerde Peter Weeber 8 jaar geleden zelfs een speciaal glastuinbouwteam. “Er kwamen ten tijde van de economische crisis veel verzoeken om mee te denken. In 1 jaar toen wel 3.500.”

Volgens Weeber is het voor ondernemers al heel wat waard om te kunnen praten. “Je verhaal vertrouwelijk kwijt kunnen aan een onafhankelijk iemand, dat kan al helpen. Wij hebben natuurlijk niet zomaar de oplossing voor de coronacrisis klaar liggen. Maar met vrijwilligers die hebben gewerkt in de bankenwereld, de marketing, de techniek enzovoort hebben we wel veel ervaring beschikbaar.”

Adviestraject van half jaar

De dienstverlening van Ondernemersklankbord bestaat uit adviestrajecten met een duur tot 6 maanden, waarin ondernemers onbeperkt beroep kunnen doen op de expertise van het klankbord. In deze coronatijd vormt het OKB in het verlengde van de Kamer van Koophandel (KvK) als het ware de tweedelijnszorg voor ondernemers: de KVK is het eerste loket voor informatie en advies; het OKB voor (verdere) coaching en advies.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.