Home

Nieuws

Peter van Osch vertrekt bij Veiling Zaltbommel

Directeur Peter van Osch vertrekt bij Veiling Zaltbommel. Zijn vertrek vindt plaats ‘in goed overleg’ met het bestuur.

Van Osch was al 37 jaar in dienst van Veiling Zaltbommel en was sinds 2004 algemeen directeur. In een reactie geeft bestuursvoorzitter René Simons van de coöperatieve veiling aan dat de partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Simons geeft aan dat het vertrek voor de meeste mensen binnen de organisatie als een verrassing kwam. “We gaan nu een profielschets samenstellen om een kandidaat te vinden die binnen onze organisatie past. We verwachten in de tweede helft van het jaar de nieuwe algemeen directeur te kunnen aankondigen.” Vooralsnog zullen de taken van Van Osch waargenomen worden door financieel directeur Bart Dijkhuis.

Sterk in zachtfruit

Onder de leiding van Van Osch heeft Zaltbommel zich volop in gezet op de groeiende markt voor zachtfruit. Zo maakte de veiling zich sterk voor de vermarkting van het ras Kwanza, een vrij herfstras dat goede eigenschappen heeft voor de teelt onder glas. De herfstframboos heeft inmiddels een dominante positie in de glasteelt. Het ras is niet exclusief in beheer bij Veiling Zaltbommel, maar de veiling was wel de eerste die ‘er kansen in zag’.

Samenwerkingen in fruit en groente

Ook ging Zaltbommel onder verantwoordelijkheid van Van Osch samenwerkingen aan met de Belgische veiling Hoogstraten en met glasgroentevereniging Van Nature. Op die manier kunnen telers én lid blijven van de vertrouwde maar kleine Nederlandse coöperatie én aansluiten bij een groter marktblok.

Of registreer je om te kunnen reageren.