Home

Nieuws

Oerlemans Plastics produceert medische schorten

Oerlemans Plastics heeft in de afgelopen tien dagen een medisch schort ontwikkeld, waarmee zorgpersoneel makkelijker en veiliger kan werken. De eerste 5.000 exemplaren uit de productie zijn geschonken aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Eind maart kwam de staf van het Catharina Ziekenhuis met een prangende vraag over geschikte medische schorten, waarbij de drager ervan beter beschermd is tegen het coronavirus. Rob Verhagen, directeur duurzaamheid van Oerlemans Plastics, ging samen met een werkgroep van interne specialisten op zoek naar een oplossing.

Verhagen overhandigde donderdag 9 april de eerste levering van 5.000 exemplaren als gift aan bestuursleden Geranne Engwirda en Marieke Ernest van het Catharina Ziekenhuis. Oerlemans is gestart met de productie van 100.000 schorten per week. Dat aantal kan worden opgehoogd naar 200.000 stuks.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Schort beschermt tegen coronavirus

Het beschermende, veilige schort bestaat uit twee delen; een elastisch medisch schort met de naam OPH Nursery Apron en een schort met losse mouwen genaamd OPH Nursery sleeves. Met een snelle plakstrip wordt het mouwgedeelte bevestigd aan het schort. De schort is gemaakt van polyethyleen. Een bestaande productlijn werd in een paar dagen omgebouwd om dit schort te kunnen ontwikkelen.

Prototype aangepast

Marieke Ernest, deskundige infectiepreventie van het Catharina Ziekenhuis, is blij met het resultaat. “De beschermende schorten zijn speciaal voor ons ontwikkeld. Oerlemans Plastics kwam met een eerste prototype naar ons toe. Dat eerste model vonden wij direct interessant en hebben wij vanuit ons testteam voorzien van feedback. Snel daarna leverde Oerlemans Plastics een aangepast prototype. Dat model is op basis van feedback van medewerkers verder aangepast op draagcomfort voor en bescherming van medewerkers”, vertelt Ernest.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.