Home

Nieuws

Nieuwe directeur KCB komt van NVWA

NVWA‘er Liesbeth Kooijman wordt per 1 mei de nieuwe directeur van het KCB. Ze volgt Martien de Graaf op, die na 22 jaar bij het KCB terugtreedt.

De nieuwe KCB-directeur Liesbeth Kooijman is nu nog hoofd van de afdeling Importkeuring bij de NVWA. Door haar ervaring in dit werkveld is zij goed bekend met de processen en de dynamiek waar het KCB mee te maken heeft, stelt het bestuur.

Kooijman is in 1996 aan Universiteit Utrecht afgestudeerd als dierenarts en heeft sindsdien verscheidene functies gehad bij het ministerie van LNV en de NVWA.

Toename controle door KCB

Martien de Graaf kwam op 1 oktober 1997 bij het KCB in dienst als adjunct-directeur, werd op 1 mei 2003 benoemd als directeur en later als algemeen directeur. Onder zijn leiding is het KCB aanzienlijk gegroeid.

Fytosanitaire controles

Naast kwaliteitscontroles van groenten en fruit, verricht het KCB vanaf september 2007 ook de fytosanitaire controles van consumptieve plantaardige producten.

Sindsdien zijn de controlewerkzaamheden van het KCB verder toegenomen. Ook zijn diverse nieuwe activiteiten ontwikkeld, zoals bedrijfsinspecties voor exportprogramma’s, die bijdragen aan de bevordering en borging van de afzet van Nederlandse tuinbouwproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.