Home

Nieuws

Voorraadverbod middelen komt niet in wet

Het voorraadverbod voor gewasbeschermingsmiddelen komt er niet.

De Tweede Kamer heeft dinsdag 21 januari met een wijzigingsvoorstel van de Kamerleden Bisschop (SGP) en Von Martels (CDA) ingestemd. Het wijzigingsvoorstel kreeg steun van de regeringspartijen CDA, VVD en de oppositiepartijen PVV, FvD en het lid Van Haga. ChristenUnie en D66 waren wel voor een voorraadverbod. Ook een verbod op de levering van middelen bestemd voor teelten die de afnemer niet zelf heeft, haalde de Plantgezondheidswet niet. Een wetswijziging van SGP‘er Bisschop en VVD‘er Weverling kreeg steun van de voltallige Kamer.

Bezwaar bleek vorige week al

Tijdens de behandeling vorige week bleek al dat in het parlement bezwaar bestaat tegen deze onderdelen van de Plantgezondheidswet. De wet werd met algemene stemmen aangenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.