Home

Nieuws

Dure groente vollegrond, prijs kasgroente lager

De handelsweek voor groente begon maandag met lagere prijzen voor groente uit de kas en dure groente van het veld.

Door het weinig groeizame weer begon het teeltschema voor vollegrondsgroente achter te lopen. De krapte op de markt nam toe. Datzelfde weer heeft de aankopen van komkommer en tomaten niet bevorderd. Komkommers werden al goedkoper gaandeweg handelsweek 19. Bij een Nederlandse afzetorganisatie daalden de dagprijzen komkommer vorige week van € 0,24 tot € 0,17 per stuk op vrijdag. Veilingklokken in België lieten vanaf donderdag prijzen zien van € 0,14. Dat niveau werd maandag weer geboekt, met een laagste transactieprijs van € 0,08.

Bij The Greenery werd maandag de komkommerhandel op de veiling nog ingezet op € 0,16 per stuk. Tijdens het veilen zakte de prijs toch weer tot € 0,08 (veertigers).

Lees verder onder de grafiek.

Trostomaten

Ook bij trostomaten startte de handelsweek met veilprijzen van € 0,35 tot € 0,38 per kilo. Dat is circa € 0,05 onder de prijs van vrijdag. Bij losse tomaten was de prijsdaling nog iets forser tot circa € 0,40, waardoor prijsverschillen tussen los en tros zijn opgelost.

Maandag noteerden gele en rode paprika prijzen van iets onder de euro. In vergelijking met vorig jaar is dat geen vreemde beweging. Voor geel daalden de prijzen toen tot de laatste week van mei naar € 0,60 per kilo om vervolgens weer te stijgen.

Hoge prijzen lagere klassen

Bij vollegrond is het beeld bij prei, bloemkool en witlof heel anders. Prei en witlof noteerden ruim boven de euro per kilo maandag op de veiling. Een bijzonder lage aanvoer bloemkool bij The Greenery zorgde voor hogere prijzen. Voor de lagere klasse 1.3 (zessen) bloemkool werd daardoor ook vlot tot € 0,93 per stuk betaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.