Home

Nieuws

Verkopen groente en fruit stijgen rap

Klanten kochten in 2017 circa 8,2% meer groente- en fruitproducten (en aardappelen) dan 5 jaar daarvoor.

Daarmee is de volumegroei bij groente en fruit groter dan de gemiddelde voedingsverkopen in die periode (3,2% groei). Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In de periode van 2007 tot 2013 namen de volumes aan groente en fruit (-1,7%) juist af , blijkt uit deze cijfers.

Nieuwe producten

De groei van de uitgaven is te verklaren door meer nieuwe producten in de winkels, zoals gesneden groente of maaltijdsalades en pakketten. Over de laatste 10 jaar is het verkochte volume aan verse groente en fruit en aardappelen daardoor 5,3% gestegen. Groente en fruit is de best presterende verscategorie in de winkel. De verkochte volumes aan zuivel lopen terug (-3,9%). De hoeveelheid verkocht vlees stegen licht (1,9%).

Of registreer je om te kunnen reageren.