Home

Nieuws

Groente- en fruitconsumptie Nederland onder EU-gemiddelde

Bijna 6 op de 10 Nederlanders eet elke dag groente of fruit. Nederland scoort lager als aardappelen buiten het overzicht blijven.

Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Nederland ligt daarmee iets onder het EU-gemiddelde van 64% in 2017 voor minstens een keer groente of fruit per dag.

Het percentage Nederlanders dat minstens 2 keer per dag groente of fruit eet, daalt scherp als aardappelen uit de vergelijking wegvallen. Dan is Nederland met 10% bijna hekkensluiter in Europa, blijkt uit de gegevens van Eurostat.

Gemiddeld eet ruim een kwart van de Europese bevolking minstens 2 keer per dag fruit. Groente staat bij 23% ten minste 2 keer per dag op het menu.

Bron: Eurostat
Bron: Eurostat

Verschillen in Europa

Belgen en Ieren blijken echte groenteliefhebbers: 84% van de bevolking krijgt dat dagelijks minstens een keer op zijn bord. Bij Hongaren is dat slechts bij 3 op de 10 het geval. Ook bij Roemenen, Letten, Litouwers en Bulgaren blijkt minder dan de helft van de bevolking dagelijks groente te consumeren.

Fruitlijst

Italianen voeren de fruitlijst aan met 85%, gevolgd door Portugezen. Letten (35%), Bulgaren en Litouwers (beide 37%) staan onderaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.