Home

Nieuws

AH verkocht producten voor minder dan inkoopprijs

Albert Heijn is in overtreding in België nadat voor 2 actieproducten is geconstateerd dat onder inkoopprijs is verkocht.

Dat stelt het Belgische instituut Economische Inspectie van de federale overheidsdienst. Onderzoekers van die dienst hebben op het hoofdkantoor de inkoopprijs opgehaald die Albert Heijn heeft betaald voor bijvoorbeeld paprika die in een actie '1 + 2 gratis' werd verkocht. Bij 2 producten is geconstateerd dat met verlies werd verkocht. Daarbij zijn 28 producten onderzocht, laat een woordvoerder weten. Of paprika bij 1 van deze producten was, kan de woordvoerder van Economische Inspectie niet zeggen. De onderzoekers hebben acties onderzocht van 1 + 2 gratis en een 50% actie. Daarbij is de overtreding geconstateerd dat onder inkoopprijs is verkocht bij deze actie. In België is dat verboden.

Schikking of rechtszaak

De Vlaamse minister voor Consumentenzaken Kris Peeters had de Economische Inspectie naar het hoofdkantoor van Albert Heijn gestuurd om de boekhouding te onderzoeken. Het eerste deel van het onderzoek richtte zich dus op de inkoopprijs en is afgerond. Het onderzoek loopt nog door, aldus de woordvoerder. De Economische Inspectie bekijkt of ze Albert Heijn een schikking zal voorstellen, of dat de zaak zal doorgeven aan het gerecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.