Home

Nieuws

Nefyto hoopt middelentekort te voorkomen

Net als bij medicijnen is het niet helemaal uit te sluiten dat er door de brexit aan sommige in het Verenigd Koninkrijk geproduceerde gewasbeschermingsmiddelen een tekort kan ontstaan. Nefyto waarschuwt daarvoor en zegt alles in het werk te stellen om dat te voorkomen.

De bij Nefyto aangesloten bedrijven zijn volop bezig met voorbereidingen voor de brexit. Hierbij nemen ze verschillende scenario’s mee, maar vooral het meest nadelige scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk zonder brexit-deal de Europese Unie verlaat. De bedrijven treffen onder andere maatregelen om producten die aan de andere kant van de Noordzee worden geproduceerd tijdig naar Nederland te halen.

Proactieve maatregelen

Nefyto en aangesloten bedrijven treffen proactief maatregelen om de gevolgen van de Brexit zo goed mogelijk op te kunnen vangen. Indien gewasbeschermingsmiddelen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk niet meer (of via ingewikkelde routes) op de Nederlandse markt kunnen komen, zou dit kunnen leiden tot lastige situaties voor telers en dat wil de industrie voorkomen.

Productstromen in de knel

Op dit moment wordt door een aantal bij Nefyto aangesloten bedrijven deelgenomen aan internationale taskforces en werkgroepen. Alle ontwikkelingen rondom de Brexit worden op de voet gevolgd om te komen tot een realistische en werkbare planning. De uiteindelijke vorm van de Brexit is helaas lastig te voorspellen en daarom valt het niet helemaal uit te sluiten dat bepaalde productstromen in de knel komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.