Home

Nieuws

Supermarkten eisen verbod op boerenblokkades

De supermarktbranche stapt naar de rechter om een verbod te eisen op eventuele blokkades van distributiecentra of winkels door actievoerende boeren.

“We hebben geen andere keuze dan het aanspannen van een kort geding”, zegt een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

De advocaat van de brancheorganisatie had actiegroep Farmers Defence Force een ultimatum gesteld: voor donderdag 10.00 uur moesten de boeren garanderen dat ze afzien van blokkades die de supermarkten duperen.

Gang naar rechter

Het CBL heeft niks van de actiegroep vernomen en zet dus de gang naar de rechter door. “Supermarkten zullen er alles aan doen dat de consument voldoende keuze heeft”, aldus de woordvoerster van het CBL. Details over het kort geding kon ze nog niet geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.