Home

Nieuws 1 reactie

GroentenFruit Huis tegen blokkeren dc’s supers

Boerenblokkades die de logistiek van supermarkten ontregelen, ‘leiden tot een situatie met alleen maar verliezers’. Dat stelt GroentenFruit Huis in een oproep aan boerenactieplatform Farmers Defence Force om zich te beperken tot publieksvriendelijke acties.

De actiegroep dreigt met blokkade van distributiecentra in aanloop naar de kerstperiode. Dit maakt de bevoorrading van supermarkten erg moeilijk, zo niet onmogelijk. In diezelfde supermarkten wordt ruim 80% van alle groenten en fruit die in Nederland worden geconsumeerd, verkocht.

Blokkade dupeert telers

De voorgenomen actie, die voor 18 december is aangekondigd, dupeert volgens de koepel van telersverenigingen en handelsbedrijven niet alleen consumenten en retailers, ‘maar ook alle voorliggende schakels in de voedselketen van verse producten waar de producenten zelf onderdeel van uitmaken’. Bovendien werkt een dergelijke actie verspilling van met zorg geteelde verse groenten en fruit in de hand.

De oproep van GroentenFruit Huis komt een dag na de aankondiging van supermarktkoepel CBL dat ze naar de rechter stappen om boerenacties bij dc’s te laten verbieden.

Eén reactie

  • P Verschuren

    In het GroentenFruit huis brand de kachel blijkbaar toch wel, maar begrip voor de achterban is ver te zoeken. Wie niet horen wil moet maar voelen. Onbegrijpelijk dat CBL al bij voorbaat naar de rechter stapt. Dankzij de slecht betalende veeleisende bullebak opstelling van de supermarkten staat het water boeren en tuinders aan de lippen . Het is nog niet eens bekend wat de actie voor effect gaat hebben en dan gaan ze al als volleerde huilebalken naar de rechter. Waren de belangenbehartigers voor de actie van 1 oktober ook niet vooraf tegen ? Daarna keerden ze als een blad aan een boom om. Jullie moeten eens nadenken over je eigen positie. Voor wie zitten jullie daar eigenlijk? Misschien is een leveranciersstaking wel een probaat middel bij de eerstvolgende contractprijs onderhandeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.